Hur fungerar poker bots och är de klokare än människor?

Sedan ¨poker spel först exploderade i början av 2000-talet har spelarna försökt hitta en genväg. För varje hårdbearbetningssnipare som gärna kan skrapa sina bluffar har det varit minst två som hellre skulle låta någon annan göra transplantatet.

Så när tillfället uppstod för några ljusa gnistor för att skapa en form av artificiell intelligens som lönsamt kunde ”lösa” poker var det ingen brist på upptag.

Så vad exakt är pokerbots,  hur fungerar de och är de klokare än människor?

I huvudsak är bots datorprogram som har utformats för att spela mot mänskliga motståndare eller andra programvaror.

När en bot aktiveras kommer det att spela online poker som består av vissa matematiska begrepp i syfte att göra lönsamma långsiktiga beslut.

Den primära faktorn för att definiera en bot är huruvida datorprogrammet kan ansluta till en pokerklient utan hjälp av en mänsklig operatör (det vill säga spela själv).

Eftersom poker är ett spel av ofullständig information är det omöjligt även för en dator att avleda det slutliga resultatet av en viss hand. Istället måste pokerrobots vara beroende av system baserade på olika teorier. Alla har dock sina begränsningar.

Vem väljer poker bots?

  1.       De som vill göra en enkel vinst

Låt oss ta de lätta vinsten killar först. Oavsett hur mycket deras utvecklare kan hävda, ingen poker bot på marknaden kan slå spelet för tusentals dollar. Vanligtvis kan de vända sig om 5bb / 100 händer.

Vanligtvis skapar man poker spel robotar för att få gratis bonusar och andra erbjudanden på ett lätt sätt. Tja, varför spendera timmar som spelar när du helt enkelt kan lämna en bot för att låsa upp din insättningsmatch innan du plockar vinsten och flyttar till nya betesmarker?

  1.       De som gör det rent för utmaningen att slå ett väldigt komplicerat spel

Men hur är det med spelarna som vill slå spelet? Det finns en viss prestige i samband med att ”lösa” ett spel med så många variabler som poker. Några av de ljusaste sinnena på planeten går regelbundet in i sina tävlingar eller tävlar dem mot professionell motstånd.

När det gäller vad framtiden håller för bots i online poker, behöver spelare inte panik om de maskiner som tar över sig ännu.

Varje år kommer de bästa datorprogrammerare i världen att skapa en ny och förbättrad bot, och varje år kommer det slutligen att misslyckas mot mänskliga motstånd.

Poker är helt enkelt ett komplicerat spel som ska lösas av ett datorprogram med teknik som den är, och även om vissa botdesigners är ganska nära att spricka spelet i Limit format, betyder det större antalet variabler i No Limit Hold’em en liknande Resultatet finns fortfarande långt ifrån.

I vilket fall som helst, pokersajter äter så mycket för rekreationsspelare dessa dagar att användningen av robotar är mindre attraktiv än någonsin tidigare.

Trots det har forskningen inom artificiell intelligens kommit långt under de senaste åren och programmerare som har arbetat så flitigt för att knäcka pokerkoden bör uppskattas för hur långt de har kommit, även om det betyder att proffsen kommer att ha att upp sitt spel i framtiden.

Kommentera